O prazo de solicitude das axudas da Xunta para o fomento da elaboración e comercialización de produtos vitivinícolas estará aberto ata final de mes

Estas subvencións están financiadas polo Fondo Europeo Agrícola de Garantía (Feaga) e poderán beneficiarse delas empresas, organizacións de produtores, asociacións de dous ou máis produtores con personalidade xurídica e organizacións interprofesionais
 

As achegas perseguen, entre outros obxectivos, os de fomentar o asociacionismo agrario e impulsar os procesos sustentables desde o punto de vista ambiental a través da eficiencia enerxética e da valorización e tratamento dos residuos
 

Búscase tamén fomentar a certificación ambiental das instalacións das empresas vitivinícolas, a produción ecolóxica e os produtos acollidos a réximes de calidade e os pagamentos de uva por calidade

Santiago de Compostela, 6 de xaneiro de 2024

Os interesados nas axudas da Xunta para o fomento da elaboración e comercialización de produtos vitivinícolas teñen de prazo ata o vindeiro día 31 de xaneiro para solicitalas. Estas subvencións están financiadas polo Fondo Europeo Agrícola de Garantía (Feaga) e convócanse por un importe de 4.500.000 euros, a executar entre o 2025 e o 2026. A publicación da correspondente orde de convocatoria fíxose efectiva o pasado día 27 de decembro de 2023 no Diario Oficial de Galicia (DOG). 

Os posibles beneficiarios destas achegas son as empresas vitivinícolas, as organizacións de produtores vitivinícolas, as asociacións de dous ou máis produtores con personalidade xurídica, as organizacións interprofesionais e as organizacións profesionais. Serán subvencionables os custos de construción, adquisición ou mellora de bens inmobles, a compra de nova maquinaria e equipamentos ata o valor de mercado do produto e os gastos administrativos, sempre que en conxunto non superen o 4 % dos custos subvencionables totais da operación. Tamén serán subvencionables a adquisición ou o desenvolvemento de soportes lóxicos de ordenador e de patentes, licenzas, dereitos de autor ou o rexistro de marcas colectivas. 

Asociacionismo agrario

Os principais obxectivos desta convocatoria son, entre outros, os de fomentar a agrupación dos primeiros elos da cadea alimentaria mediante a integración das entidades asociativas e o asociacionismo agrario e impulsar os procesos sustentables desde o punto de vista ambiental a través do aforro de enerxía, da eficiencia enerxética global, da utilización de enerxías renovables e da valorización e tratamento dos residuos. 

Procúrase, así mesmo, fomentar a certificación ambiental das instalacións das empresas vitivinícolas, a produción ecolóxica e os produtos acollidos a réximes de calidade e os pagamentos de uva por calidade. Outros obxectivos pasan por favorecer a innovación e a implantación de novos produtos e novas presentacións, polo incremento da dimensión empresarial, pola participación dos viticultores e elaboradores na cadea de valor ou por impulsar os investimentos en comercialización e promover a introdución das tecnoloxías dixitais nas empresas.  

Imaxes relacionadas

Data de actualización: 06/01/2024