O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria clausurou hoxe en Curtis o Curso Gandeiros 20-30, impartido no marco da Estratexia de dinamización do sector lácteo
A Xunta pon en valor a estratexia de dinamización do sector lácteo que afonda nunha formación orientada cara á profesionalización para garantir o futuro deste eido produtivo
José Luis Cabarcos definiu a Estratexia de dinamización do sector lácteo como a gran aposta da Xunta pola mellora e promoción da calidade do leite galego e o impulso ao seu valor engadido
Destacou outras iniciativas da Xunta a prol do lácteo como a ferramenta informática Conta Láctea, o Observatorio da cadea alimentaria, a Axencia de Información e Control Alimentario de Galicia ou o Observatorio lácteo
Insistiu na relevancia de dotar de maior base territorial ás explotacións, algo no que incide a Lei de recuperación da terra agraria de Galicia
Curtis (A Coruña), 30 de novembro de 2022 O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, acompañado polo director xeral de Gandaría, Agricultura e Industrias Agroalimentarias, José Balseiros, clausurou esta mañá en Curtis unha nova edición do Curso Gandeiros 20-30, sobre as competencias empresariais nas explotacións gandeiras. Alí, puxo en valor a Estratexia de dinamización do sector lácteo galego, a cal afonda nunha formación orientada cara á profesionalización para garantir o futuro deste eido produtivo.
Así mesmo, durante a súa intervención, o director da Axencia destacou outras iniciativas a prol do sector lácteo, como pode ser a ferramenta informática Conta Láctea, que lle permite aos gandeiros coñecer e xestionar os seus custos de produción, tamén enmarcada na Estratexia do lácteo. Ademais, tamén destacou o Observatorio da cadea alimentaria, a Axencia de Información e Control Alimentario de Galicia ou o Observatorio lácteo.
Por último, o director da Axencia insistiu na relevancia de dotar de maior base territorial ás explotacións, algo no que incide a Lei de recuperación da terra agraria de Galicia. Unha norma centrada en facilitar base territorial ao redor das explotacións, co fin de fomentar alternativas como o leite de pastoreo, pola que poden optar, se así o desexan, os gandeiros. Precisamente, lembrou que a Consellería porá en marcha a marca propia “Leite de Pastoreo de Galicia”. Ademais, tamén lembrou a marca de calidade Galega 100%, sinalando que a Xunta seguirá impulsando este selo.