O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, inaugurou esta mañá en Lalín unha xornada técnica sobre as posibilidades que ofrece esta leguminosa

A Xunta informa aos agricultores e aos operadores de industrias de penso animal das oportunidades de cultivo de chícharos bravos

Trátase dun cultivo que mellora a estrutura e a microbioloxía do solo, así como a infiltración de auga, e que fixa nitróxeno atmosférico
 

Esta leguminosa é moi interesante como rotación doutros cultivos como o millo, o trigo ou a colza

Santiago de Compostela, 21 de outubro de 2022 O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, inaugurou esta mañá en Lalín unha xornada sobre as oportunidades de cultivo de chícharo bravo na agricultura.

 

Durante a súa intervención, o director da Axencia manifestou que este cultivo se adapta moi ben aos solos ácidos e neutros propios de Galicia. Trátase dun cultivo que mellora a estrutura e a microbioloxía do solo, así como a infiltración de auga, e que fixa nitróxeno atmosférico. De aí, que esta leguminosa sexa moi interesante como alternativa de cultivo rotatorio dentro do sistema agrario galego, sumándose así a outros máis estendidos como o millo, o trigo ou a colza.

 

Ademais, José Luis Cabarcos sinalou que, no actual momento de incremento de prezos e dificultades para conseguir materia prima, é importante buscar alternativas novas no campo galego que engadan valor adicional aos cultivos, reducindo así a compra de insumos fóra de Galicia.

 

Neste senso, esta xornada serviu tamén para poñer as bases dunha posible cooperación entre agricultores e operadores industrias de penso animal para que xurda unha iniciativa seria de produción para a propia industria galega. Así, José Luis Cabarcos amosoulle aos asistentes a conveniencia dunha produción de proteína vexetal de proximidade que serva como complemento da alimentación animal, abrindo un novo nicho de mercado que na nosa comunidade non está aínda moi explotado.

 
Esta xornada, na que participaron diversos poñentes especialistas neste cultivo, está enmarcada nas accións do Plan de transferencia para o apoio ás actividades de demostración e de información ao agro galego 2022.

Imaxes relacionadas